Peter Lars Jensens Slægt

Kilde: Lille regnskabsbog, Lars Nielsen, Seilstrup 1858

Beskrivelse

Art Værdi
Kildetitel Lille regnskabsbog, Lars Nielsen, Seilstrup 1858
Forkortelse
Myndighed
Forfatter Lars Nielsen m.fl.
Sted
Publikation
Referencenr.
Referencetype

Notater

Bogen må have "tilhørt" gården i Sejlstrup. På forsiden står der bl.a. "Lars Nielsen, Seilstrup". På første side står der at det er en "Kvitteringsbog for Lars Nielsen i Seilstrup". Siden efter opgøres Matr. no. 12 for "Gammelskat" og gårdens jord "Hartkorn", herunder visse dele ager og eng. Der er også fælles jord under gårdens hartkorn. Det opgøres at der er fælles jord med Matr. No 15 og Matr. No. 10. Herefter er der så på hver side et nyt år startende med 1858 og frem til 1896 opgjort betaling af terminer, skat m.v. Herefter følger en side hvor der står skrevet: "Ny side udstedt".

Bagest i bogen findes et segl udstedt af "Grevskabet Lindenborg". Interessant er de øvrige sider her bag i bogen. De indeholder en opgørelse af "Tækkearbejde 1921". Det må formodes at være skrevet af Niels Jakobsen, tækkemanden.

Også her bag i bogen er der 3 sider med en optegnelse over navne. Der er tre forskellige forfattere hvoraf de to sidste er sikkert kendt. Et lille afsnit om Nicoline Jakobsen er tilføjet af Ebba Jensen (min farmor). Det sidste afsnit, skrevet med blå kuglepen, er skrevet af Doris Jensen (min faster) efter Ebbas død i 1988. Hvem den første skribent er vides p.t. ikke. Der er endvidere tilføjet (af en 4. person?) små blyantsnoter over visse navne i dette første afsnit bl.a. "Min Fader" og "Min Moder".

Se de udvalgte og vedlagte indscanninger fra bogen.