Find my iPhone

Hvis du har en iPhone 4 eller iPhone 3GS og til dels en iPhone 3G (og iøvrigt også en iPod Touch & iPad - som dog ikke beskrives her) kan du benytte Apples "Find my iPhone"-service. Servicen har nu siden i vinters været gratis med iOS 4.2. Tidligere krævede det et abonnement til MoblieMe til 600 kr om året. For brugere af tidligere iPhone modeller er dette dog stadig nødvendigt, idet den gratis version af Find My iPhone kun virker på iPhone 4. Dog er der et "cowboy-trick", der også kan få en iPhone 3GS til at virke med den gratis version (se mere herom i slutningen af denne guide).

IMG_1797_2

Find My iPhone-funktionen er en del af MobileMe-pakken, der kan bruges, hvis man har glemt, tabt eller fået stjålet sin iPhone. Man kan for eksempel lokalisere iPhonens placering på et kort. Det eneste man skal huske er at slå funktionen til på sin iPhone (inden man mister den). Herefter kan man logge ind på en hvilken som helst computer og se iPhonens placering. Udover lokaliseringen kan man også få iPhonen til at afgive en lyd (også selvom den skulle være sat til lydløs), sætte adgangskode på, sende en tekstbesked til den eller i sidste ende slette alt indhold på den.

Du kan se en lille film her om hvordan det virke.

Sådan gør du på din iPhone 4:

1) Sørg for at du har minimum version iOS 4.2 på din iPhone 4.

2) Gå i indstillinger og vælg "E-mail, kontakter, kalendere".

3) Vælg "Tilføj konto..." > MobileMe

4) Indtast nu de oplysninger du benytter, når du køber og downloader programmer i App Store, i "Apple ID" og "Adgangskode". Har du endnu ikke en sådan kan du oprette en gratis i bunden af skræmen.

5) Hvis du ikke har brugt tjenesten før, skal du først igennem godkendelse af vilkår og bekræfte din e-mail adresse.

6) Klik nu på markeringen for at aktivere og tillade tjenesten, at se din position på et kort. Positionen er kun tilgængelig med konto-login via dit brugernavn og password.

7) VIGTIGT! For at undgå at uvedkommende kan slå servicen fra indstilles Generelt > Begrænsninger > Slå begrænsninger til med en kode. Sæt herefter Konti til "Tilad ikke ændringer".

8) Benyt nu tjenesten via www.me.com eller ved at downloade "Find my iPhone" i App-storen.

Se Apple's guide her.

Sådan gør du på din iPhone 3GS:

Den gratis tjeneste aktiveres på en andens iPhone 4 (som beskrevet herover). Man skal altså klare selve oprettelse og godkendelsen på en iPhone 4. Herefter kan man logge ind med oplysningerne på en ældre enhed. Det kræver blot at der er minimum version iOS 4.2 på din iPhone 3GS. Vær dog opmærksom på at den gratis version kun kan oprette tre konti pr. enhed.

Andre forhold:

Vær iøvrigt opmærksom på, at servicen ikke fungerer, hvis iPhonen er løbet tør for strøm. Du kan evt. kombinere Find my iPhone med Google's tjeneste kaldet Google Latitude, der kan vise iPhone'ens sidst kendte position.

Pris: Gratis
|