Find my iPhone

Hvis du har en iPhone 4 eller iPhone 3GS og til dels en iPhone 3G (og iøvrigt også en iPod Touch & iPad - som dog ikke beskrives her) kan du benytte Apples "Find my iPhone"-service. Servicen har nu siden i vinters været gratis med iOS 4.2. Tidligere krævede det et abonnement til MoblieMe til 600 kr om året. For brugere af tidligere iPhone modeller er dette dog stadig nødvendigt, idet den gratis version af Find My iPhone kun virker på iPhone 4. Dog er der et "cowboy-trick", der også kan få en iPhone 3GS til at virke med den gratis version (se mere herom i slutningen af denne guide).

IMG_1797_2

Find My iPhone-funktionen er en del af MobileMe-pakken, der kan bruges, hvis man har glemt, tabt eller fået stjålet sin iPhone. Man kan for eksempel lokalisere iPhonens placering på et kort. Det eneste man skal huske er at slå funktionen til på sin iPhone (inden man mister den). Herefter kan man logge ind på en hvilken som helst computer og se iPhonens placering. Udover lokaliseringen kan man også få iPhonen til at afgive en lyd (også selvom den skulle være sat til lydløs), sætte adgangskode på, sende en tekstbesked til den eller i sidste ende slette alt indhold på den.

Du kan se en lille film her om hvordan det virke.

Sådan gør du på din iPhone 4:

1) Sørg for at du har minimum version iOS 4.2 på din iPhone 4.

2) Gå i indstillinger og vælg "E-mail, kontakter, kalendere".

3) Vælg "Tilføj konto..." > MobileMe

4) Indtast nu de oplysninger du benytter, når du køber og downloader programmer i App Store, i "Apple ID" og "Adgangskode". Har du endnu ikke en sådan kan du oprette en gratis i bunden af skræmen.

5) Hvis du ikke har brugt tjenesten før, skal du først igennem godkendelse af vilkår og bekræfte din e-mail adresse.

6) Klik nu på markeringen for at aktivere og tillade tjenesten, at se din position på et kort. Positionen er kun tilgængelig med konto-login via dit brugernavn og password.

7) VIGTIGT! For at undgå at uvedkommende kan slå servicen fra indstilles Generelt > Begrænsninger > Slå begrænsninger til med en kode. Sæt herefter Konti til "Tilad ikke ændringer".

8) Benyt nu tjenesten via www.me.com eller ved at downloade "Find my iPhone" i App-storen.

Se Apple's guide her.

Sådan gør du på din iPhone 3GS:

Den gratis tjeneste aktiveres på en andens iPhone 4 (som beskrevet herover). Man skal altså klare selve oprettelse og godkendelsen på en iPhone 4. Herefter kan man logge ind med oplysningerne på en ældre enhed. Det kræver blot at der er minimum version iOS 4.2 på din iPhone 3GS. Vær dog opmærksom på at den gratis version kun kan oprette tre konti pr. enhed.

Andre forhold:

Vær iøvrigt opmærksom på, at servicen ikke fungerer, hvis iPhonen er løbet tør for strøm. Du kan evt. kombinere Find my iPhone med Google's tjeneste kaldet Google Latitude, der kan vise iPhone'ens sidst kendte position.

Pris: Gratis
|

NemID med GemID

Hvis du har en bank, hvor du allerede i dag benytter dig af den "lavteknologiske" netbankløsning med et lille pap-kodekort med "engangskoder", er du sikkert helt tilfreds med den løsning. Nogen må have tænkt, at den alligevel ikke var så tosset endda, idet den nye NemID bygger på nøjagtig samme "teknologi". Men før som nu er det lidt bøvlet, at skulle huske at have det lille kodekort med sig overalt.



En ny lille app til iPhonen gør det nu muligt, at gemme et billede, taget med iPhonen og sikre det med kode, så kun du har adgang til billedet af dit kodekort.

På den måde har du altid dit kodekort ved hånden. Naturligvis kan du også bruge programmet til alle mulige andre billeder, du ikke ønsker hvem som helst, skal kunne "snage" i - det kunne være billeder af pas og andre identitetspapirer m.v.

Hent GemID i AppStore her

Pris: kr. 6,-
|

Kensington Charging Dock

Nå, så blev jeg jo begavet af min kæreste med en ny lille ting til min iPhone. En skøn lille ting, som jeg længe har ønsket mig, men ikke havde set i denne form. Kensington har begået en lille dockingstation, der udover det man ellers får med, når man erhverver sig Apple's originale dock, også indeholder et lille eksternt batteri, der oplades i docken og derefter kan tages med i lommen, når man haster ud af døren med sin iPhone.



Den giver ekstra batterilevetid og kraft nok til at lade en flad iPhone helt op igen, når man er på farten. Batteriet kan lades op i docken eller via et alm. USB/USB-mini.-kabel (det som de fleste små-billede-kameraer bl.a. benytter) tilsluttet eksempelvis en computer.

Et perfekt accessorie til iPhonen (og iPod iøvrigt). Læs mere om Kensington Charging Dock her. Fås bl.a. hos Humac.

Pris: kr. 499,-
|

Nye ordbøger

Nu sker der så endelig noget på ordbogsfronten på iPhone ift. det danske sprog. I det hele taget vejres der morgenluft med hensyn til Apple, ordbøger og dansk. Politiken har netop frigivet en fuldvoksen Engelsk/Dansk ordbog til MacOSX på CD, der kan købes i boghandlen eller på nettet. For nogen tid siden kom Politiken også med deres bud på en ordbog til iPhone (læs mere her), der dog ikke har fået de bedste anmeldelser. Jeg er heller ikke selv specielt imponeret.



Det ser nu ud til at forlaget Gyldendal har tænkt sig at gå til iPhone-platformen på en væsentlig mere seriøs måde. De udgiver således hele 16 ordbøger baseret på de kendte Røde Ordbøger og i de fire sprogvarianter - engelsk, tysk, fransk og spansk. Hvert af sprogene i 4 udgaver med forskel i indhold, antal ord, funktioner og pris. Billigst med ca. 6.000 ord og dyrest med ca. 200.000 ord, ordforbindelser og udtale. Priserne er mellem gratis og kr. 199,-

De fire "voksne" udgaver kan findes på App Store her:

Gyldendals Engelskordbog
Gyldendals Spanskordbog
Gyldendals Franskordbog
Gyldendals Tyskordbog

Pris: Fra gratis til kr. 199,-
|

MobileSyncBrowser

En af de ting jeg savner ved iPhonen er adgang til f.eks. sms via computeren. Og da der stadig ikke er noget der tyder på, at Apple får åbnet ordenligt op for Bluetooth, så programmer som f.eks. BluePhoneElite kan kommunikere med iPhone, har jeg ledt efter alternativer, som kan løse nogle af mine behov. Jeg er således faldet over dette lille program, som kan hente sms-samtaler og andre informationer ud af telefonen.



Programmet hedder MobileSyncBrowser og henter efter synkronisering mellem iPhone og iTunes data ud fra bl.a. sms, opkaldshistorik og noter på iPhonen. Data vises på computeren i et virtuelt iPhone-vindue og kan herfra f.eks. eksporteres som ren tekst eller html.

Har testet det et stykke tid og det virker helt fint.

Pris: ca. kr. 50,-
|