iPhone OS 3.0 i morgen

Som det måske er flere bekendt er det i morgen onsdag den 17. juni at Apples opdatering til iPhone bliver udsendt. Det betyder at et hav af nye funktionaliteter bliver tilgængelige på din iPhone - helt gratis.Apple siger selv at opdateringen indeholder mere end 100 nye funktioner. Her er 20 af dem jeg glæder mig mest til

1) Copy/paste overalt i iPhone.
2) "Push Notifications" - baggrunds-notificering.
3) Spotlight (søgning overalt i iPhone).
4) Udvidet Bluetooth understøttelse.
5) Mulighed for tethering (bruge iPhone som Bluetooth/USB-modem).
6) Understøttelse af CalDAV.
7) Videresende og slette SMS.
8) ÆØÅ direkte på tastaturet.
9) MMS-understøttelse (sende billeder, lyd m.m. vha. MMS).
10) Dele kontakter via mail eller MMS.
11) Flere oplysninger i opkalds log.
12) Mulighed for vandret keyboard i sms/mail/notes.
13) Sende flere billeder via mail og MMS.
14) Mulighed for "Turn-by-Turn" GPS-apps (bl.a. kommer TomTom til iPhone).
15) "Peer-to-Peer Device Communication" (spil?).
16) Indbygget diktafon med simpel edit og mail.
17) Indbygget "iPod Shake to Shuffle"-feature.
18) Lokationsbestemmelse - "Find My iPhone".
19) Podcast og Audiobooks feature - "go back 30 seconds".
20) Synkronisering af Noter.

Se mere her.

Når opdateringen kommer i løbet af i morgen gør du følgende for at opdatere din iPhone til version 3.0

a) Tilslut din iPhone til din computer.
b) iTunes åbner og synkroniserer (som den plejer).
c) Marker din iPhone under Enheder.
d) Tryk på knappen "Søg efter opdatering" og følg så vejledningen.
|

20 nye funktioner - blandt 100

Efter at have manglet en række grundlæggende features i den nuværende iPhone software (2.2.1), kom der i dag endelig godt nyt fra Apple. Ved et pressemøde i Cupertino offentliggjorde Apple detaljer om den kommende iPhone 3.0 firmware. Apple opgør antallet af nye funktioner i den nye version til 100.

Her er de 20 nye funktioner, jeg mener er mest spændende:

1) Copy/paste overalt i iPhone.
2) "Push Notifications" - baggrunds-notificering.
3) Spotlight (søgning overalt i iPhone).
4) Udvidet Bluetooth understøttelse.
5) Mulighed for tethering (bruge iPhone som USB-modem).
6) Understøttelse af CalDAV.
7) Videresende og slette SMS.
8) ÆØÅ direkte på tastaturet.
9) MMS-understøttelse (billeder, lyd m.m.).
10) Dele kontakter via mail eller MMS.
11) Flere oplysninger i opkalds log.
12) Mulighed for vandret keyboard i sms/mail/notes.
13) Sende flere billeder via mail og MMS.
14) Mulighed for "Turn-by-Turn" GPS-apps (TomTom?).
15) "Peer-to-Peer Device Communication" (spil?).
16) Indbygget diktafon med simpel edit og mail.
17) Indbygget "iPod Shake to Shuffle"-feature.
18) Lokationsbestemmelse - "Find My iPhone".
19) Podcast og Audiobooks feature - "go back 30 seconds".
20) Synkronisering af Noter.Så hvad mangler der nu? Mulighed for at bruge det indbyggede kamera til at lave små video-film måske? Og hvad med os der har omkring 140 programmer - får vi plads til flere eller er 9 sider stadig max? Stemmeopkald? Og hvornår ser vi mon Visual Voicemail, der blev lanceret sidste år, her i Danmark?

Opdateringen kommer til sommer og bliver gratis.
|

Den første måned med iPhone 3G

Efter at have haft iPhone 3G i snart en måned har jeg gjort mig en stribe erfaringer. Lad det være sagt med det samme. iPhone 3G er en fantastisk mobiltelefon, der kan rigtig meget og det den gør, gør den godt. Og ja så betyder det også noget at den ser godt ud og at Apple, der har lavet iPhone styresystemet, bare kan det der med at lave software der er intuitivt, vel lavet og lækkert.

Jeg fik min efter at have stået i kø på Strøget i København fra omkring kl. 17.30 fredag den 11. juli og frem til jeg som nr. 83 fik min sorte 16GB iPhone 3G ved 02.30-tiden lørdag morgen. Det var det hele værd og klart en sjov aften og nat sammen med mange hundred andre Mac-junkies. Min søster fik sin som en af de få i en Telia-butik i Vejle lørdag morgen og endnu her en måned efter lanceringen er det stadig svært for Telia, som er den danske forhandler af iPhone, at kunne følge med efterspørgslen. Der er kø og ventelister overalt.Jeg vil med denne blog gerne videregive mine erfrainger med iPhone - både godt og skidt. Det meste er rigtig godt, men der er dog også et par småfejl/mangler. Mon ikke de væsentligste bliver rettet over tid?

Min største anke er SMS-funktionaliteten i iPhone. Jeg har altid synes at SMS er en håbløs forældet teknik, men har måtte bøje mig for, at rigtig mange mennesker har adgang til og benytter det - så en stor del af min elektroniske kommunikation er afhængig af SMS. Apple har åbenbart samme holdning til SMS - en forældet og primitiv teknologi. Desværre betyder det, at deres implementering af SMS er alt andet end feature-spækket. Man kan f.eks. ikke redigere i en modtaget eller afsendt SMS, hvis man ønsker at benytte samme tekst i en anden SMS. Man kan heller ikke videresende en SMS og da der heller ikke (endnu?) er en kopier/sæt ind-funktion i iPhone, er der her heller ikke nogen vej udenom at skrive SMS’en igen, hvis man ønsker at give beskeden videre. I øvrigt kan man heller ikke slette en enkelt SMS. Man kan kun slette alle SMS med en enkelt person.

Mit absolutte ynglingsprogram mellem mobil og computer - BluePhone Elite, der har været min tro følgesvend sammen med min Mac og min Sony Ericsson K750i, understøttes ikke af iPhone. Apple har simpelthen ikke gjort det muligt for softwareudviklerne at bruge iPhones Bluetooth funktion til andet end trådløse headsets. Det er en klar mangel. Med BluePhone Elite kunne jeg skrive og modtage/svare på SMS’er på min Mac, hvor jeg også kunne arkivere dem i mapper. Heller ikke programmet Salling Clicker, der gør det muligt via Bluetooth at benytte mobilen, som f.eks. fjernbetjening til Keynote og PowerPoint-præsentationer på min MacBook med tilsluttet projektor, er muligt. Det er bare øv og ret skuffende.

I medierne har iPhones mangel på MMS fyldt rigtig meget. MMS (Multimedia Messaging Service) er en forbedret version af SMS, der giver mulighed for at sende mere end bare tekst til venner og familie. Med MMS kan man inkludere billeder, lyd- eller musikfiler og videomeddelelser man selv har optaget. Sandt at sige har MMS aldrig rigtig interesseret mig. Det der med ”frimærkebilleder” på mobilen, som man alligevel ikke kunne se hvad forestillede og som man i mange tilfælde skulle logge ind på en webside for at se og så i øvrigt skulle betale flere kroner for at benytte, har i mine øjne, i bedste fald, været et forsøg fra mobilselskaberne på at score nogle penge på ekstra trafik. Så at iPhone p.t. ikke kan benytte MMS lever jeg fint med.

Væsentligere er iPhones batterlevetid. Den er ikke voldsom lang, sammenlignet med andre alm. mobiltelefoner. Blot 4-5 timer ved brug af mere krævende funktioner som GPS og hurtigt mobilt internet. Men dette er ikke en almindelig mobiltelefon. Det er en såkaldt ”smartphone” og test viser, at iPhone faktisk klare sig ret godt i forhold til lignende smartphones. Så adgang til opladning hver dag er nødvendigt.

I de følgende indlæg i denne blog vil jeg forsøge at videregive nogle af mine erfaringer, tips og tricks.

Og kort fortalt: iPhone er den ultimative gadget. Ingen andre mobiler når den til sokkeholderne. Sådan er det bare - uden diskussion...
|